Anlægsgartner i Kolding og hele Danmark | Birkkjærs Nyanlægning & Havevedligeholdelse

Langdrætgård Friland

Langdrætgård Friland

Langdrætgård Friland startede sensommeren 2015, da min familie og jeg Benjamin Schmidt købte et lille landbrug med 10 ha. Ved Haderslev Fjord, vores marker strækker sig ned til fjorden, en meget idyllisk perle vi fandther i det sønderjyske. 

Dog skulle der ryddes op, og renoveres rundt omkring på gården og inde i bygningerne.

Gennem årene, har vi renoveret stuehuset og bygget en lade til i 2018, hvor vores frilands kvæg bor.

Vi har 2  kvægracer på Langdræt​gård, de brune Limousiner og de lyse Blonde de A’gentin

2 store kvægracer der har sin oprindelse fra fra Frankrig, kødet er meget magert, men meget saftigt og mørt.

vi slagter kalvene når de har en alder på 12-16mdr, kalvene er både tyre og kvier.

Kvierne bliver oftest brugt til at udvikle besætningen, så der slagtes oftest tyrekalve.

i Forårets kolde måneder, ligger køerne inde i stalden på den tykke dybstrøelse, halmmåtte.

Kalvene fødes også i disse måneder, og det er meget spændende.

Vi har 7 moder dyr, som skal kælve.

Det er det skønneste med nyt liv på Langdrætgård, når kalvene bliver større, vil de gerne drille deres mødere og tager turen ud af kvæg folden, de er nogle rigtige eventyr lystne banditter.

omkring april/maj måned, hvor græsset igen er i god vækst, lukker vi staldøren op for dyrene, i stalden, så de frit kan løbe ud og ind på eng og mark, og spise den friske grønne Danske græs.

Nogle nætter sover de ude på marken, og andre dage hvis vejret ikke er tørt og tilpas for køerne, lægger de sig ind i stalden.

Vi laver selv grovfoderet til vores kvæg, på vores egne marker.

Insilageballerne/ Wrapballerne laves i maj, juni måned, de består af en god græsblanding med 5 græsfrø sorter. græsset klippes ned, rives sammmen i flotte grønne strenge, og presseren kommer og presser det i rundballer der pakkes ind i plastik, så fodret kan blive godt modent og klar til vinterfodringerne.

Med tiden vokser kalvene og de tages fra køerne, omkring Oktober/november, så køernes yver og krop kan klargøre sig til en ny forårsbaby

Slagtningen af vores ungkvæg, foregår på en god måde, hvor der tages yderst meget hensyn til dyrvelfærden, for vi mener dyr der har haft en godt liv også skal have en god slagning.

Dyrene dyrelæg kontrolleres, og slagteren skyder dyrene i stalden, mens de spiser lidt og så er de skudt.

herefter køre vi dem på slagteriet, uden de mærker læsning eller transporten nogen måde.

dyrene hænger oftest 2 uger i kølerummet, og fra slagteren udleveres Kødet efter jeres bestilling på hakkekød og udskæringer bøffer/steaks eller roostbeef, coulote og mørbrad, måske en gammeldags oksesteg.

Udlevering sker oftest om fredagen, så godt det kan planlægges med slagteren.

De mest anvendte udskæringer hos Langdrætgård Friland.

​Mørbrad
​Coulotte
​Filet-bøffer
​Entre-cote
​Tykstegsbøffer
​Roostbeef af inderlåret, snørret.
​Oksesteg, og tværreb
Klump/småkød til jeres gryderetter
​Okseben til fonder og saucer
​Skanker Osse-Buco

​Bestillinger kan lægges på Info@nyanlaegning.dk
​eller på mobil 61657811, og den 3 mulighed er at i kommer ud forbi på langdræt 1 6100 Haderslev.
​Her møder i dyrene og ser deres omgivelser/miljøet og stemningen, dyrevelfærden.